Les Elfes kampı 8-18 yaş arası çocuklar için İsviçre Alplerinde hizmet veren uluslararası bir kamp organizasyondur. Öğrenciler okulda hem dil eğitimi almakta hem de çeşitli sportif aktiviteler ile (tenis, yüzme, golf, duvar tırmanma, hokey, su kayağı, basketbol, futbol, dağ bisikleti, masa tenisi, Cenova gölünde su kayağı, yelken vb.) güzel ve eğlenceli bir tatil geçirmektedir.
Okul 45 ülkeden ve farklı kültürlerden öğrencileri bir araya getirmektedir. Okul gerek aktiviteleri, gerek konaklama ve yemek ve gerekse öğrencilerin güvenliği için üst kalitede bir hizmet sunmkatadır.
Les Elfes Kampı İsviçre’nin Fransız bölgesinde, Geneva’ya 1 saat 45 dakika ve Zürih’e 2 saat 45 dakika uzaklıkta Alp dağlarının yüksek kesinde yer alan Verbier şehrinde bulunuyor. İtalya ve Fransa sınırına da yarım saatlik uzaklıktadır. Okul 1500 m. yüksekliktedir. Bölge kış turizmi ve doğa sporları konusunda gelişmiştir.
KONAKLAMA
Okul iki ahşap binadan (chalet) oluşmaktadır. Okul Verbier şehir merkezine 5 dakika uzaklıktadır. Kayak merkezi de kampın yakınındadır. Erkek ve kız öğrenciler ayrı ayrı bu binalarda konaklarlar. Öğrenciler 2 veya 4 kişilik odalarda konaklarlar. Odalarda banyo, yatak, dolap, radyo ve telefon bulunur. Konaklama tam pansiyondur.
Kamp iki ana bina oluşur. Toplam kapasitesi 146 kişidir.
Binalarda iki büyük restoran,kütüphane , oyun odası,
video - tiyatro - müzik odası, sınıflar, konferans salonu
ve internet odası bulunur. Öğrenciler okulun yakınındaki
spor merkezindeki squash, paten alanı ve kapalı yüzme
havuzunu kullanabilmektedir.
EĞİTİM
Öğrenciler haftada 8 veya 15 saat dil eğitimi görebilirler. Dil
kursu için Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Almanca dil
kursu seçenekleri var. Sınıflar en fazla 7 öğrenciden
oluşturulmaktadır. Öğretmenler genç ve deneyimlidir.
Öğrenciler özellikle konuşmaya teşvik edilmektedir.
Okulda 40-50 personel vardır. Öğrencilere her tür
aktivitede okul görevlileri tarafından refakat edilmektedir.
Okulda ortalama bir öğrenciye 5 görevli düşmektedir.
Özellikle sportif aktiviteler profesyoneller tarafından
yürütülmektedir. Kayak ve snowboard sporlarına yalnız iyi
havalarda izin verilir.Yetkililer okulu da sürekli hava
durumu hakkında bilgilendirmektedir. Aktivitelere katılan
görevliler sürekli olarak Aktivite yöneticileri ile iletişim
halinde bulunurlar.
SAĞLIK
Okul kampında sürekli olarak bir hemşire ve güvenlik görevlisi bulunur. Ayrıca şehir merkezinde modern 3 klinik, yerel bir hastane ve üniversite hastanesi bulunmaktadır. Bunların okula uzaklığı ortalama 40 - 75 dakika uzaklıktadır.
SPORTİF ve SOSYAL AKTİVİTELER
Temel aktiviteler kış sporlarıdır. Ayrıca gün için çeşitli sosyal aktivite ve akşamları eğlenceler sunulmaktadır. Kış kampında şu aktiviteler sunulmaktadır: profesyonel öğretmenlerin eşliğinde kayak ve snowboard, climbing, artistik paten, buz hokey, curling, squash, yüzme. Yine temel aktivitelerden biri de sürekli yapılan gezilerdir. Lozan, Cenova, Motrö vb. şehirlere geziler organize edilir.
Kış kampı Aralık başı ile Nisan ayı başında 5 aylık sürede düzenlenmektedir. Kurslar 1 veya 2 haftalık olarak seçilebilir. Net tarihler ve kurs ücretleri hakkında lütfen bizden bilgi isteyin.
» Kurs başlangıç tarihleri ve kurs ücretleri hakkında İstanbul merkez ofisinden bilgi isteyiniz. |